Zwaluwen Jeugd Beker O15 poulefase Groep 1 04

1066CD
AMSTERDAM
tel. 020-4081318

De stand in onze poule lag dicht bij elkaar. We konden laatste en eerste worden in de poule.
VVDM komt net als altijd goed uit de startblokken en je hebt het idee “dit moet wel gaan lukken vandaag”. Het lastige van voetbal is alleen dat balbezit en kansen niet meetellen en je gewoon moet scoren voor de punten. In de 6e minuut aanval over links met een pass op Lennon, maar keeper houdt hem. Twee minuten later Jelte over links na veroveren bal, maar in het zijnet. De beste kans voor VVDM was er in de 18e minuut toen Amine alleen op de keeper afging, maar hij wil er maar niet in. Gelukkig in minuut 33 de verlossende goal. Corner over de verdediging heen, Lennon haalt de bal op en geeft steekpass op Jelte en hoppa in het net; 0-1 en tevens ruststand.

De boys wisten nog niet dat zij virtueel eerste in de poule waren nu, want de concurrentie (UVV) had met 4-1 verloren. Maar dat betekende niet dat het een gelopen race was. DWS AFC kreeg wel steeds meer kansen. En mocht een van deze kansen erin gaan dan hangt de vlag er weer helemaal anders bij. Het blijft dus spannend. Na 17 minuten een aanval over links. Ayman geeft voor op Amine en deze kopt net in het zijnet. 2 minuten later weer een kopbal net naast van Amine. De grootste kans voor DWS was er in de 27e minuut. Door onrust in onze eigen verdediging stond DWS oog in oog met Sebastiaan. Daar werd hij bang van en schoot daardoor naast gelukkig. In de 32e minuut dan eindelijk de verlossing. Jelte geeft een pass op Ayman. Er wordt met man en macht aan hem getrokken en al struikelend komt Ayman als winnaar uit de bus en gaat op de keeper af en maakt af; 0-2.

Na het fluitsignaal vragende blikken naar de zijkant. Ja hoor boys, jullie zijn eerste in de poule en gaan weer verder. De ontlading was enorm en het meegereisde publiek genoot daar zichtbaar van.