3833BM
LEUSDEN
tel. 033-4940689

Forse nederlaag

De Meern heeft de opwaartse lijn van de laatste weken in Leusden niet vast kunnen houden en leed een ruime maar niet kansloze 5-1 nederlaag tegen Roda '46. Na een 3-1 ruststand lukte het De Meern na rust niet om snel de aansluitingstreffer te maken en kreeg het zelfs nog 2 tegendoelpunten te verwerken en leed een fors uitgevallen nederlaag, waar niets op af te dingen viel.

Opstelling vrijwel ongewijzigd

Bij De Meern ontbrak aanvoerder Trevor Mulders wegens vakantie. In zijn plaats startte Indy van de Poll weer in de basis. Voor het overige was de opstelling dezelfde als de afgelopen weken. De Meern trof in Roda een sterke tegenstander die achterin weinig ruimte weggaf aan de Meernse aanvallers en zelf over de vleugels de Meernse vleugelverdedigers het knap lastig maakte.

Gevaar via flanken

Het meeste gevaar van Leusdense kant kwam dan ook van de flanken, waar een paar jonge spelers keer op keer de diepte zochten. Al in de 5e minuut ging een schot van Roda maar net voorlangs de rechter paal. In de 12e minuut een behoorlijke kans voor De Meern, waar een vrije trap in het strafschopgebied op een haar na gemist werd door 2 Meernse spelers. Daarna aan de andere kant twee reddingen van Martijn Smorenburg, die de openingstreffer voorkwam. In de 24e minuut een gemiste kans van Abel Prins, die goed aangespeeld werd door Bob Prins, welke op maat in de diepte was aangespeeld door Indy van de Poll.

Druk aan beide kanten

De openingstreffer viel in de 28e minuut, toen Roda over de linkerkant aanviel en een lage voorzet door een centraal opgekomen speler onhoudbaar kon worden binnengeschoven (1-0). Het spel bleef op en neer gaan en Abel Prins was 5 minuten later dichtbij de gelijkmaker, maar zag zijn schot uit een voorzet van Daimios Damkalis gestopt worden door de Roda-keeper. Uit de tegenstoot scoorde Roda al snel de 2-0. Vanaf links werd de bal met een crosspass naar de rechterkant gespeeld en daar op de punt van het 16-metergebied opgepikt door een Roda-speler, die uithaalde en de bal onder Martijn Smorenburg in het doel schoot.

Veel actie

Er gebeurde veel deze periode, want onmiddellijk hierna scoorde De Meern de aansluitingstreffer. Via een combinatie van de gebroeders Prins die door Abel werd afgerond, in de rebound van een schot van Bob (2-1). Het bleef maar doorgaan en nog voor rust maakte Roda de 3-1. Een lage voorzet vanaf de rechterkant kon door een inkomende Roda-speler het doel ingegleden worden. En met deze domper brak de rust aan.

Dicht bij aansluitingstreffer

In de 2e helft wilde De Meern opnieuw op zoek naar de aansluitingstreffer, maar kwam aanvankelijk behoorlijk onder druk te staan. Na een kwartier spelen werden Daimios Damkalis en Tim de Graauw gewisseld voor Maarten Nikkessen en Marinho Oldenburg. En in de 65e minuut was De Meern dicht bij de aansluitingstreffer. Sander van Laar zette vanaf rechts een aanval op met een voorzet in de doelmond van Roda. De keeper stompte de bal weg voor de voeten van Bob Prins, die gelijk schoot. De bal ging via de keeper en een Meerns been richting doel maar kon nog net voor de lijn door een verdediger weggeschoten worden.

Hoop op goede afloop verdween

Halverwege de 2 e helft ging de hoop op een goede afloop verloren bij een schlemielig tegendoelpunt. Een voorzet van Roda werd door Lars Bootsma met zijn been verkeerd geraakt en verdween in eigen doel (4-1). Stan de Groot en Artem Mashtaliruk werden een kwartier voor tijd nog in het veld gebracht voor Bob Prins en Noah Samson. Maar ook zij konden
het tij niet keren.

De fut was eruit

Als slotstuk werd het 10 minuten voor tijd ook nog 5-1 toen een Roda-aanvaller op de linkerkant zijn man uitspeelde en vrij het strafschopgebied van De Meern kon in sprinten en afronden. De fut was eruit en De Meern accepteerde zijn verlies, van een ploeg die vanmiddag sterker was.