Loenenseboslaan 2
3454NT
DE MEERN
tel. 030-6661923

Na een zwakke start, waarin De Meern op achterstand kwam, trok De Meern de stand vlak voor rust weer gelijk en bepaalde het de eindstand in blessuretijd van de matige wedstrijd op 2-1.

Veel druk van Montfoort

De Meern startte op deze kletsnatte middag in dezelfde beginopstelling als vorige week. Indy van de Poll was er weer bij en begon op de bank. De Meern begon zwak aan de wedstrijd. Het werd veelvuldig teruggedrongen en kreeg geen grip op het spel. Nadat een schot van Daimios Damkalis in de 5e minuut in het rechterzijnet belandde, kwam er aan de andere kant een fase met veel druk van Montfoort met een serie hoekschoppen en aanvallen. Een van deze aanvallen mondde in de 15e minuut uit in een voorzet vanaf rechts. Deze werd aanvankelijk afgeslagen maar in de rebound op de rand van het 16-metergebied belandde. Daar was de bal een prooi voor een opgekomen Montfoortspeler, die de bal onhoudbaar net onder de lat binnenschoot (0-1).

Wake-up call

Deze treffer leek een wake-up call voor De Meern, want daarna kwam het beter in het spel. In de 20e minuut kreeg Tim de Graauw een grote kans op de gelijkmaker, maar hij schoot de bal, die op de rand van het strafschopgebied panklaar gelegd was door Daimios Damkalis, naast het doel. Daarna was het Remco de Smit die zijn schot gepakt zag worden door de Montfoort-keeper. De Meern bleef loeren op de gelijkmaker en 5 minuten voor rust was het Bob Prins die voor de gelijkmaker tekende. Hij werd vanaf het middenveld door Daimios Damkalis uitstekend in de diepte aangespeeld, ging het 16-meter gebied in en verschalkte de Montfoort-keeper met een laag schot in de verre hoek (1-1).

Veel kansen aan beide kanten

In de rust werd Tim de Graauw gewisseld voor Indy van de Poll. In de 2e helft waren de teams aardig aan elkaar gewaagd en ging het spel over en weer, met kansen aan beide kanten. Eerst miste Bob op een haar na een voorzet van Damkalis. En even later kwam De Meern goed weg bij een schot op doel van Montfoort dat op de Meernse lat belandde. In de 62e minuut ging een schot uit de draai van Bob Prins met een assist van broer Abel, net naast. Montfoort probeerde met de lange bal spits Danny van Loen in stelling te brengen maar slaagde daar nauwelijks in.

De Meern in slotfase sterker

In de 70e minuut kwamen bij De Meern Maarten Nikkessen en Stan de Groot in het veld voor Sander van Laar en Bob Prins. Daardoor verhuisde de uitstekend spelende Trevor Mulders weer van het middenveld naar zijn vertrouwde positie rechtsachterin De Meern werd in de slotfase sterker Een kopbal van Noah Samson ging net naast. Stan de Groot werd goed in de diepte aangespeeld, maar kwam op de rand van het 16-meter gebied in botsing met de uitgekomen keeper, waar de scheidsrechter een overtreding in zag en af floot.

Bevrijdende treffer

In de blessuretijd leek de wedstrijd af te stevenen op een gelijkspel. Totdat Trevor Mulders met een uitstekende pass over de rechterkant Abel Prins in de diepte aanspeelde. Abel nam de bal op snelheid mee het strafschopgebied in, omspeelde daar 2 tegenstanders en rondde met een geplaatste bal beheerst af (2-1). Kort na deze bevrijdende treffer floot de scheidsrechter voor einde wedstrijd. Een zuur einde voor Montfoort dat aanspraak mocht maken op een remise. Voor De
Meern een enorme opsteker, dat met deze overwinning aansluiting krijgt bij de middenmoot van de ranglijst.