Mannen beker reserve zaterdag poulefase Groep 1 66

3451SX
VLEUTEN
tel. 030-6661230

3 spelers uit ander team

Na de 1e bekerwedstrijd verdiend te hebben gewonnen, waren we vandaag voor de 2e wedstrijd te gast bij Desto. In verband met de vele afmeldingen, hadden we 3 spelers uit een ander team die ons graag uit de brand wilden helpen. Bij deze willen we ze hiervoor bedanken. Ook bedanken we het toegestroomde publiek van De Meern 6 voor de support.

Bijna complete voorhoede afwezig

Het team bestond vandaag, zonder iemand tekort te doen, uit vele verdedigers en middenvelders; bijna de complete voorhoede was afwezig. Hierdoor was het een grote puzzel hoe te gaan spelen. Er waren 3 man die zich vrijwillig gemeld hadden om te keepen, dus dat probleem was gauw opgelost. Vooraf werd een en ander met de aanvoerder, een speler en de voor vandaag aangestelde assistent besproken. Hieruit bleek dat we qua samenstelling op één lijn zaten.

In de kleedkamer is er uitgebreid gesproken over de vorige wedstrijd en hoe nu te voetballen. Nadat alles duidelijk was, gingen we naar veld 2. We deden, ondanks het zeer warme weer, een goede warming up en de scheids floot om te beginnen. Na de plichtplegingen begon de wedstrijd en de bal werd door Desto rondgespeeld en het bekende 'aftasten' was begonnen.

Het spel golfde heen en weer

Na een minuutje of 5 veroverden wij de bal en werd de voorhoede bedient met een lange bal. Deze kwam vrij voor de keeper en schoot de bal erin. Helaas was er al gefloten vanwege buitenspel. Desto kwam wat meer in hun spel en werd bij tijd en wijle steeds gevaarlijker voor ons doel. Menigmaal werd de bal onderschept door De Meern, waardoor Desto niet tot scoren kwam. Na een minuutje of 10 kreeg Desto een corner die door onze keep vakkundig werd overgetikt.

De corner die volgde, werd ook door onze keep weggewerkt. Maar de bal kwam door een vreemd effect weer richting ons doel. Onze keeper sprong omhoog om de bal te vangen, maar werd met bal en al in het doel getorpedeerd. Dit doelpunt werd dan ook afgekeurd, waardoor de stand nog 0-0 was. Het spel golfde op en neer en Desto was qua voetbal misschien iets beter, maar wij stonden goed en niemand verzaakte. Het was een beetje gelijkwaardig met kleine kansen over en weer.

Halverwege de 1e helft had Desto de bal en de middenvelder speelde de lange bal op hun spits. Deze lange bal werd niet onderschept, hoewel men het wel probeerde. Maar de spitse schoot en de bal werd van richting veranderd door een Meernse voet en belande in ons doel (1-0). Direct na de aftrap gingen wij voorwaarts en via de zijkant werd de bal voorgegeven en op het doel van Desto geknald. De keeper moest zich strekken en zo voorkwam hij de gelijkmaker.

Vooral kansen via zijkanten

Maar het spel liet wel zien dat er kansen waren, vooral via de zijkanten. Kort daarna floot de scheidsrechter voor een drinkpauze. Hier werd nog maar eens benadrukt, ondanks de dubieuze beslissingen van de scheidsrechter, toch maar onze mond te houden. Het was wel duidelijk dat we bijna alles tegen kregen en bij duels altijd in het voordeel van Desto werd beslist. Na de drinkpauze gingen we weer het veld in. Het water had ons schijnbaar goed gedaan, want direct na de aftrap kregen wij een grote kans.

De bal werd rond gespeeld en de vrije man aan de linkerzijde was gevonden, deze speelde hem af naar de linksbuiten die de bal keurig voorgaf. Daar stond een middenvelder geheel vrij alleen voor het doel, met een snoekduik zoals vroeger Bep Bakhuis dat deed, werd dat nu ook geprobeerd. Maar helaas.... de bal zeilde net naast, de mensen langs de kant hadden hem al geteld maar helaas. Dit was jammer, want het was mooi combinatievoetbal van begin tot einde aanval, alleen beloonden we onszelf niet met een doelpunt.

De Meern 6 beter in duels

Wij waren beter in de duels. Maar als er steeds tegengefloten wordt bij in mijn ogen sportieve duels, wordt het moeilijk voetballen en komt toch de frustratie om de hoek kijken. Tel daarbij het verbale van de scheidsrechter op richting spelers van De Meern, dan moet je wel een zuiver doelpunt maken die niet afgekeurd kan worden.

Maar na 42 minuten kregen we loon naar werken, de bal werd vanuit achter ingespeeld naar het middenveld. Deze tikte de bal door naar voren waar een andere middenvelder stond met 2 Desto spelers in zijn rug. Hij draaide weg met de bal aan de voet en tikte de bal tussen 2 Desto verdedigers door omdat gezien was dat er een Meernse speler een loopactie deed.
Door deze goede loopactie ontving hij de bal, die hij onberispelijk in het Desto doel schoot waardoor het in de 42e minuut verdiend 1-1 was.

Vol goede moed 2e helft in

Kort daarna floot de scheidsrechter af voor rust en gingen we naar de kleedkamer. De scheidsrechter had schijnbaar een glazen bol, want richting de kleedkamer meldt hij al dat er in de 2e helft wel enkele gele kaarten gingen vallen. In de pauze is de 1e helft besproken en onze manier van spelen was niet slecht. Maar het was moeilijk voetballen zoals al eerder beschreven. Enkele andere aspecten zijn ook besproken, maar die laten we in de kleedkamer! Vol goede moed gingen we daarna weer naar veld 2 om de 2e helft te voetballen, waar voor ons weer een hele andere wereld openging.

Er werd afgetrapt en de bal werd rustig rondgespeeld om Desto naar voren te lokken, zodat er bij hun achterin ruimte kwam. Toen wij over de middenlijn kwamen, raakten wij de bal kwijt en ging Desto in de aanval die er keurig uit gehaald werd. Zo ging het enkele minuten op en neer.

Duels werden constant afgefloten

Rond de 50e minuut ging Desto weer in de aanval en kwam bij onze 16 meter uit. De spits had ook wel door dat er door het Meernse blok moeilijk heen te komen was. Hij schoot dus de bal richting het doel en, of de bal nu aangeraakt werd of niet, de bal belandde door een Meernse voet in de kruising en was onhoudbaar voor onze keep (2-1). Direct na de aftrap na het tegendoelpunt werd de bal via de zijkant gespeeld en werd de bal op maat voorgegeven,. Een teenlengte tekort was onze man en daardoor kon de bal voorlangs zeilen. Ook deze hadden we al geteld vanaf de zijkant, maar helaas. We hadden kansen en gingen ervoor, maar werden constant afgefloten in de duels. Hierdoor was het lastig voetballen.

Door het oog van de naald

Enige tijd later kropen wij door het oog van de naald. Als een rode draad door de wedstrijd, kregen wij rond onze 16 meter wederom een vrije trap tegen. De Destospeler legde aan en schoot de bal op ons doel, maar via de binnenkant van de ene paal naar de binnenkant van de andere paal kwam de bal toch bij onze keep die hem wegwerkte. Hier ontbrak het aan geluk voor ons niet. Wij gingen nu vol in de aanval en de bal werd hoog ingespeeld rond de 16 meter van Desto.

De Destokeeper kwam uit om zijn verdedigers te helpen, maar onze middenvelder kopte de bal naar de zijkant. Hierdoor werden zowel de keeper als de 2 verdedigers op het verkeerde been gezet. Daarna konden we de bal rustig in het doel schieten (2-2). Normaal gesproken kon deze wedstrijd alle kanten opgaan, want we waren qua voetbal aardig aan elkaar gewaagd. Desto trapte af en ging even temporiseren, want de warmte was ook een aanslag op beide teams. Na enige tijd heen en weer gevoetbal, kregen wij wederom weer een vrije trap tegen. Deze bal werd over onze keeper in ons doel geschoten (3-2).

Nog maar weer eens proberen

Jammer voor ons, maar we hadden al veerkracht getoond en gingen het nog maar eens proberen. Dit leverde een aantal kleine kansjes op. Op een gegeven moment werd de spits van Desto aangespeeld, deze nam met de bal aan de voet een sprint richting onze 16 meter. Daar aangekomen snelden 2 verdedigers naar hem toe om een blok te zetten. De spits liet zich slim vallen ondanks dat hij niet geraakt was. En ja..... zoals de hele wedstrijd al het geval was, was het nu ook bingo voor Desto. Zij kregen een penalty die erin ging. Hierdoor was het 4-2 voor Desto.

Nog was de gifbeker niet leeg, want enige tijd later werd onze speler onaangenaam verrast met geel na een sportief duel?Op de vraag waarom die in het veld gesteld werd, laat ik het antwoord maar achterwege vanwege de taal! Na enkele minuten voetballen, verloren wij een duel. Onze speler trok aan het shirt van Desto en hierbij was geel terecht. Vanuit Desto kwam er enige commotie in het veld, waardoor er duwwerk ontstond. Dit kwam vooral door bijzonder taalgebruik die niet voor herhaling vatbaar is. Ondanks dat de scheidsrechter erbij stond kreeg alleen de Meernse speler geel?

Met 8 man in het veld

Wij kwamen tot de conclusie dat toekomst vanuit de glazen bol bewaarheid werd. Met 8 man stonden wij in het veld en Desto speelde het uit door de bal heen en weer te laten gaan.Wij hadden het ook gehad en keken de laatste minuten toe waarin niets meer gebeurde. Na het laatste fluitsignaal hadden we verloren met 4-2. Kort samengevat waren we aardig aan elkaar gewaagd, maar in detail had Desto iets meer voetbal op de mat gelegd.

Geprezen voor gedrag

Om niet in detail te gaan en om ruis te voorkomen is er vanuit het Destobestuur enige verontwaardiging uitgesproken over de scheids van deze wedstrijd. Zij prijsden ons team hoe wij hiermee om waren gegaan. In de kantine is de wedstrijd en gedrag scheidsrechter nog even met een bestuurslid doorgenomen. Hierbij liet de scheidsrechter zich onaangekondigd nog even liet gaan. Dit was een bevestiging voor zijn gedrag. Jammer dat het zo gelopen is, want qua voetbal en spelers was er niets aan de hand, ook nadien niet. Helaas maakte vandaag 'de toon van de muziek de wedstrijd.'

Met allemaal 3 punten in de poule ligt alles nog open, zaterdag krijgen we OSM op visite en dan zullen we zien hoe ons bekeravontuur ervoorstaat.