Olympiaweg 280
3078HT
ROTTERDAM
tel. 010-2916982

Met De Kuip op de achtergrond kwam VV De Meern sterk uit de startblokken. De corner die wij na 3 minuten kregen, belandde op de lat. Direct gevolgd door een counter van Feyenoord en deze werd wel benut; 1-0 voor de tegenstander.

VVDM bleef druk zetten en met de een na de andere mooie combinatie kon het niet lang duren voor de gelijkmaker. In de 8e minuut was het dan ook zover. Aymen kwam door goed doorjagen aan de bal en vanaf de achterlijn legde hij terug af voor de goal. Sven die goed positie had genomen tikte de 1-1 in. Nog geen 4 minuten later een diepe pass van Twan op Aymen. Die schoot keihard in de netten; 1-2.

Het leek wel afgesproken werk, want nog geen twee minuten later een diepe pass van Mika op Aymen. Aymen weer naar de achterlijn, terugleggen op Sven en hoppa, 1-3. Na 20 minuten weer een aanval. De bal kwam uit kluts bij Sven. Die wist wat hij moest doen; 1-4. VVDM speelt een uitstekende wedstrijd, waarbij iedereen elkaar perfect weet te vinden. De combinaties waren van een erg hoog niveau. Een perfect uitgangspunt voor de tweede helft.

Wat er in de tweede helft gebeurde weten we niet, maar het leek alsof we stil stonden. De overtuiging van de eerste helft was weg. Waar in de eerste helft de combinaties goed gingen, was dat in de tweede helft elke keer net niet. Voor het inhoudelijke verslag van de tweede helft moet ik je helaas verwijzen naar het verslag van mijn collega bij Feyenoord. Mijn aantekeningen kwamen niet verder dan: ‘7 2-4; ’10 3-4; ’14 4-4; ’28 penalty 5-4. In ons slotoffensief, met een alles of niets poging, kwamen er nog een paar kansjes met nog een bal op de paal, maar hij wilde er niet in.

Feyenoord stelde degradatie veilig en VVDM keerde terug naar De Meern zonder punten.