Zwaluwen Jeugd Beker O15 1/2 finales Groep 1 Halve Finale

3454NT
DE MEERN
tel. 030-6661923

De Meern JO15-1 DTA Fortius ASV JO15-1

De spanning was al vanaf het begin te voelen. Ook vanaf een volle tribune. Fortius startte direct met enorm veel druk. Al na drie minuten een schot wat net over ging. VVDM was gewaarschuwd. VVDM had ook kansen en door goed doorjagen kregen we ook een aantal corners.

Echt uitgespeelde kansen leverde dat helaas niet op. Een fase breekt aan, waarin Fortius steeds dichter bij ons doel komt. Na 20 minuten de grootste kans voor Fotius. Een schot van afstand werd door Hugo geweerd, maar de rebound kwam precies in de voeten van een andere speler. Deze schoot alleen van 5 meter voor de lijn over. Aan het eind van de eerste helft komt VVDM meer in het spel en zijn gevaarlijk in de counters. De laatste 10 minuten van de eerste helft vlogen de kansen heen en weer, met echt hele grote kansen. Maar ondanks dat gaan we met 0-0 de rust in.

De tweede helft kwam Fortius weer als een dolle uit de startblokken. Gelukkig ging die storm na een minuut of 10 liggen. VVDM probeert een tijdje met lange ballen via links door te breken. Maar het is moeilijk doorkomen bij een fysiek sterk Fortius. Er wordt wel voor elk bal gevochten en iedereen zit op het puntje van hun stoel. Met nog 5 minuten op de klok hoor je in het publiek al zachtjes het woord penalty’s vallen, want ja dat zou het worden bij deze stand. Maar een aanval 3 minuten voor tijd van Fortius gooit roet in het eten; 0-1 achterstand en nog maar een paar minuten spelen.

Net als altijd haalt VVDM nog een keer alles wat we hebben uit de kast. Met als beloning een penalty 1 minuut voor tijd. Zou het dan toch? Helaas, de keeper houdt de penalty en een paar minuten later klinkt het eindsignaal.

Uiteraard teleurgesteld, maar zeker met een opgeheven hoofd verlaat VVDM het veld. Dit was een echte halve finale beker. Tja we hebben verloren, maar we stonden wel gewoon in de halve finale. En dat neemt niemand ons meer af.